Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A brazil rendőrség letartóztatott egy második gyanúsítottat is Dom Phillips brit újságíró és Bruno Pereira brazil őslakos szakértő eltűnése ügyében kedden. A 41 éves Oseney da Costa de Oliveira az első letartóztatott gyanúsított testvére.

A szintén 41 éves Amarildo da Costa de Oliveira, más néven Pelado az eltűnés gyanúsítottjaként lett megnevezve, és letartóztatták, mert engedély nélkül viselt lőfegyvert. A feltételezések szerint ő is tagja volt annak a csoportnak, amely június 4-én egy bennszülött terület közelében megfenyegette az eltűnteket.

A rendőrség szerint a két eltűnt férfi személyes tárgyait vasárnap egy folyóban találták meg. A kiadott tájékoztatás szerint a tárgyak között volt Phillips hátizsákja és csizmája, valamint egészségügyi kártyája, továbbá Pereira nadrágja, szandálja és csizmája.

Az 57 éves Phillips és a 41 éves brazil őslakos szakértő, Bruno Pereira múlt héten tűnt el az Amazonas egy távoli részéről. Utoljára június 5-én kora reggel láthatták őket Sao Rafael közösségben. 

Brazília brit nagykövete bocsánatot kért a Phillips család tagjaitól, miután tévesen azt mondták nekik, hogy megtalálták a brit férfi holttestét. A The Guardian szerint a családot hétfőn kora reggel hívta fel a nagykövet egyik segítője, aki szerint a holttesteket fákhoz kötözve találták meg az esőerdőben.

Phillips sógora, Paul Sherwood azonban kedden megerősítette a PA Media brit hírügynökségnek, hogy Fred Arruda, Brazília londoni nagykövete írásban közölte a családdal, az állítás téves. Arruda úgy fogalmazott: "Mélységesen sajnáljuk, hogy a nagykövetség tegnap olyan információkról tájékoztatta a családot, amelyek nem bizonyultak helytállónak". Azt is írta, hogy a képviseletét megtévesztették azok az információk, amelyeket nyomozóktól kapott.

A diplomata kitartott amellett, hogy az eltűntek keresése folytatódik.