Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A műholdas megfigyelések támaszkodó, pénteken közzétett, nem végleges adatok szerint idén júliusban 1654 négyzetkilométernyi erdőt irtottak ki az Amazonas medencéjében, míg egy évvel korábban minden korábbi júliusinál többet, 2255 négyzetkilométernyit. Az elmúlt 12 hónapban 9205 négyzetkilométernyi esőerdő veszett oda, míg a megelőző 12 hónapban 6844 négyzetkilométernyi. Pontosabb adatokat később tesznek közzé.

Hamilton Mourao alelnök az Amazónia védelmére tett kormányzati intézkedések, köztük

a katonák bevetése eredményeként méltatta a 2020 júliusi adatot, környezetvédők szerint azonban a minden idők legrosszabb júliusához képest elért javulás semmi okot nem ad az ünneplésre, mert éves szinten drasztikusan tovább romlott a helyzet a világ legnagyobb trópusi esőerdejében.

Brazíliában egyértelműen kikerült az ellenőrzés alól az erdőpusztulás - kommentálta a friss adatokat Marcio Astrini, az Observatorio do Clima, a 30 civil szervezetet tömörítő csoport vezetője, aki szerint az egy év alatt kipusztított erdők valós mérete a később pontosítandó adatok szerint elérheti a 13 ezer négyzetkilométert, ami háromszorosa lesz annak, mint amennyit az érvényben lévő kormányzati klímavédelmi program 2020-ra előirányzott.