Az egyre bizonytalanabb kimenetelű brexit miatt sok angliai magyar munkavállaló továbblépésben gondolkodik, ők élhető és jövedelmező országot keresnek, Magyarországra legfeljebb a csok miatt jönnek, de csak az építkezés idejére maradnak a lap cikke szerint.

Ezt tapasztalja Szabó László, a Londoni Magyarok Közössége (LMK) ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta, főleg a biztos megélhetéssel rendelkezőket próbálják marasztalni, hiszen minden, még egy kevésbé megrázó brexit is benne van a pakliban.

Az elmúlt években egyre kevésbé volt jó üzlet az angliai munkavállalás: romlottak a gazdasági és a pénzpiaci várakozások, gyengült a font-árfolyam, a szociális transzferek minősége pedig nagyot zuhant. Ugyanakkor a megélhetési költségek, az alig változó bérekhez képest továbbra is nagyon magasak.

A lépni szándékozók nyelvtudásuktól függően Franciaországot, Németországot vagy Ausztriát választják, angoltudással Málta is szóba kerül. A csok miatt hazaköltözést fontolgatók is csak átmenetileg, a támogatás igénybevételére jönnének Magyarországra.