Kormányzati források szerint Theresa May brit miniszterelnök hétfő délutáni beszédében (magyar idő szerint fél ötkor kezdődik) be fogja jelenteni, hogy elhalasztják a kedd estére tervezett szavazást a kormány brexitjavaslatáról - adta hírül a BBC. Ugyanakkor a Downing Street hivatalosan továbbra is tagadja, hogy ezt terveznék.

A font 0,5 százalékkal gyengült a dollárral és 0,8 százalékkal az euróval szemben a kiszivárogtatás nyomán: az amerikai valuta egységéért 1,26, az európaiért 1,10 fontot kellett adni.

A bizonytalanságra jellemző, hogy Laura Kuenssberg, a BBC belpolitikai tudósítója ágy értesült, hogy az ellenzéki Munkáspárt összeállhat a konzervatívok elszánt brexitereivel annak érdekében, hogy mégis napirendre tűzzék a szavazást, amelyen hatalmas többséggel utasíthatják el a kormány tervét.

Mina Andreeva, az Európai Bizottság szóvivője azt nyilatkozta, hogy az EU nem szándékozik újratárgyalni a londoni kormánnyal kötött válási megállapodást. Leo Varadkar ír miniszterelnök kijelentette, hogy az egyezség tartaléktervéről, amely az ír határ átjárhatóságának fenntartására hivatott - és a brexiterek, illetve a kormányt támogató észak-ír unionista párt számára elfogadhatatlan, mert de facto az EU-ban tartaná a szigetországot -, nem óhajtanak újra tárgyalni.