Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Theresa May, aki pénteken Firenzében mondott beszédet kormányának célkitűzéseiről a brexit utáni időszakra, kijelentette: Nagy-Britannia értékeli és köszöni a külföldi EU-munkavállalók hozzájárulását a britek jólétéhez. Hozzátette: elsődleges feladatának tekinti, hogy a Nagy-Britanniában élő több mint 3 millió külföldi EU-polgár ugyanolyan feltételekkel maradhasson az országban a brexit után is, mint eddig.

May kijelentette: egyértelmű és valós garanciát kíván nyújtani a más EU-országokból érkezett munkavállalók jogainak érvényesülésére.
A brit kormányfő szerint óhatatlanul nehéz folyamat lesz az Egyesült Királyság kilépése az Európai Unióból, mindenkinek közös érdeke azonban, hogy a kilépésről folyó tárgyalások sikerre vezessenek - idézi a brit miniszterelnököt az MTI.

A brexit várható időpontjában, 2019 márciusában várhatóan sem az Egyesült Királyság, sem az Európai Unió nem lesz még abban a helyzetben, hogy zökkenőmentesen meghonosíthassa az új alapokra helyezett kapcsolatrendszer feltételrendszerét - mondta May.

A brit kormányfő szerint az átmeneti időszakban a két fél továbbra is hozzáférne a jelenlegi feltételekkel egymás piacaihoz, de az abban az időszakban újonnan Nagy-Britanniába érkező EU-munkavállalók számára létre kell hozni egy regisztrációs rendszert.

May szerint azt, hogy az átmeneti időszak mennyi ideig tartson, annak kell majd meghatároznia, hogy az új feltételrendszer meghonosítása mennyi időt vesz igénybe. Theresa May szerint azonban kétévnyi időtávlattal lehet reálisan számolni.

Címlapkép: Pixabay.com