Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bekeményítenek a britek az EU-val szemben, az ellenséges környezet politikaként emlegetett eljárásnak sok egyszerű polgár issza meg a levét – vonja le a következtetést a lap a portál szemléje szerint.

A brexittel összefüggő új szabály például, hogy már nem lehet au pairként dolgozni, amikor valaki a szállásért cserébe elvégzi a házimunkát, de nem kap fizetést. A lap összeállítása szerint a gatwicki repülőtéren 48 óra alatt legkevesebb egy tucat ilyen fiatalt, jórészt lányokat vittek a kiutasításra várók közé rögtön azután, hogy megérkeztek

Az eljárás miatt az Európai Parlament 8 képviselője Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság vezetőjéhez fordult levélben, azt panaszolva, hogy a brit bánásmód "nem felel meg a brexit szellemének".

Az EP liberális frakcióvezetője szerint fiatal uniós polgárokat a kiutasításra várók központjába küldeni aránytalanul súlyos intézkedés. Megsérti a jó együttműködés szellemét, amelyet elvárhatunk Nagy-Britanniától.

Válaszában a brit belügy nem kertelt, kijelentették, hogy az új szabályok világosak, és az interneten mindenki elolvashatja azokat.