Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elektromos bicikliket is gyártanak immár Temesváron - adta hírül a Maszol. A napokban átadott üzem egy német családi vállalkozás, a Corratec tulajdona. „Ünnepeljük új gyárunk megnyitását, mely Temesváron, Románia Szilícium-völgyében található” – jelent meg a vállalat egyik Facebook-bejegyzésben.

A Corratec temesvári telephelye egy 50 ezer négyzetméteres telken található, melyből az épületek 30 ezer négyzetmétert foglalnak el. A vállalat romániai leányvállalatánál jelenleg 80 ember dolgozik, de folytatódik a munkaerő toborzása. A tervek szerint a dolgozói létszám az év végén 200, 2023 végén pedig 500 fő kellene legyen.

Növekedési terv

Ezzel párhuzamosan szeretnék felfuttatni a termelést is. A kezdeti időszakban az üzemben naponta 350-400 elektromos kerékpárt szerelnek össze. Ezt rövid időn belül szeretnék 600 darabra emelni, a távolabbi célkitűzés pedig napi 1000 bicikli.

„Most csak elektromos bicikliket szerelünk össze, de később szeretnék idehozni a hagyományos, mountain bike típusú kerékpárok gyártását is. A piac majd megmutatja, hogy mik a lehetőségek. Ez a családi vállalkozás: lépésről lépésre tervezünk” – nyilatkozta az economedia.ro portálnak Konrad Ihlbacher, a Corratec alapítója.

"Ferrari" bringa

A temesvári üzem főleg Tajvanról származó alkatrészekből dolgozik, melyek a konstancai kikötőbe érkeznek. A Corratec főleg prémium kategóriás termékeket gyárt, a legdrágább elektromos kerékpárjuk 12 ezer euróba (4,85 millió forint) kerül. A mountain bike kategóriában nyolcezer eurós (3,24 millió forint) termékük is van.

„Ha a bicikli kerül szóba, a Corratecet a Ferrarihoz szokták hasonlítani. A kerékpár fontos része a jövőnek, a mobilitásnak. Nem kell mindenhova autóval mennünk, használhatjuk a kerékpárt is, sok lehetőség van” – nyilatkozta Konrad Ihlbacher.