Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az emberek halálát az óránként 80 kilométeres sebességű, és hurrikán erejű széllökések által kidöntött néhány fa és egy buszmegálló összeomlása okozta az orosz főváros több kerületében. A TASZSZ hírügynökség legfrissebb értesülése szerint a sérültek száma 137. Az érintetteket tíz kórházban látják el.

Szobjanyin példátlannak nevezte a tragédiát. Az áldozatok nagy számát azzal indokolta, hogy a szélvihar napközben söpört végig a városon. A meteorológiai intézet egyébként előzetesen figyelmeztetést adott ki, amely éjfélig érvényes.

A kidőlt fák, oszlopok és reklámszerkezetek sok helyen parkoló autókat rongáltak meg. A vihar következtében 18 ezren ideiglenesen áram nélkül maradtak. Az ítéletidő zavarokat okozott a közúti és a vasúti és légiközlekedésben.

A régióban legkevesebb 3 és fél ezer fa pusztult el. Mintegy harminc lakó- és középület, így a Szenátusi Palota (Putyin elnök Kremlbeli munkarezidenciája) és a belügyminisztérium tetőszerkezete is megrongálódott. Az Iszvesztija című lap szerint összedőlt egy toronydaru is.

Szobjanyin polgármester közölte, hogy a halálos áldozatok után családonként 1 millió rubel (mintegy 5 millió forint) fájdalomdíjat fizet ki az önkormányzat. Az erről szóló határozatot kedden fogják hivatalosan is jóváhagyni.

A RIA Novosztyi hírügynökség azt jelentette, hogy kidőlt fenyők torlaszolták el Dmitrij Medvegyev miniszterelnök Gorki-9 rezidenciájának parkolóját. Az épületegyüttesben bennrekedtek a kormányfővel tárgyaló spanyol üzletemberek és újságírók.

A meteorológusok szerint a viharban a szokásos havi csapadékmennyiség egyharmada hullott le. Moszkvában 1998. június 21-re virradóra egy hasonló, hatalmas károkat okozó viharban 9 ember halt meg és 165-en szenvedtek sérüléseket.