Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Figyelembe véve az átlagos jövedelemszintet, Romániában viszonylag sokba kerül egy csésze fekete - idézte a Maszol a World Coffee Index 2021 című nemzetközi összehasonlító tanulmányát. A tanulmány készítői a világ egyik legnépszerűbb utazási portálja, a TripAdvisor adatait használták. Minden európai fővárosban a presszókávé, a cappuccino és a tejeskávé árait vizsgálták öt-öt kávézóban, ezeket átlagolták.

A közép-kelet-európai régióban Bukarest az egyik legdrágább főváros, egy csésze kávé átlagban 3,02 dollárba kerül. Ennél csak Bécsben, Prágában és Pozsonyban drágább a világ legnépszerűbb forró itala, ahol 4,04, 3,13 és 3,04 dollárba kerül. Budapest olcsóbb Bukarestnél, a magyar fővárosban csak 2,47 dollárt kell fizetni egy feketéért, de Ljubljanában 2,50, Zágrábban 2,33, Belgrádban pedig 1,81 dollárt.

Egy sor nyugat-európai fővárosban is olcsóbban lehet kávézni, mint Bukarestben: Rómában 2,47, Madridban 2,75, Liszabonban pedig 2,52 dollárért. A legdrágábban az észak-európai jóléti államokban mérik a feketét, illetve Svájcban és Franciaországban. Az éllovas Bern, 5,65 dollárral, megelőzve Koppenhágát, ahol 5,54 dollárba kerül egy csésze. A másik végletet az albán főváros, Tirana jelenti 1,21 dolláros árral.