A Lidl kivonta egyik saját márkás ginjét Skóciában lévő áruházaiból, miután az egyik versenytárs termék gyártója végjegyének lekoppintásával vádolta - derült ki a brit Independend cikkéből.

A kritikus termék a Hampstead gin, amelyet a német tulajdonú diszkontáruházlánc több mint tíz éve értékesít vásárlóinak. A bajt a termék megújítása okozta. Ennek részeként tavaly év végén megváltoztatták a gin üvegpalackját és címkéjét, amire válaszul a William Grant and Sons, a prémium Hendrick's gin gyártója panaszt emelt a Lidl ellen. Az edinburgh-i bíróság a felperesnek adott igazat, azzal indokolva döntését, hogy erősen megalapozott az az állítás, miszerint a két gin ránézésre és koncepciójában erősen hasonlít egymásra.

A bíró szerint a Hendrick's és a Hampstead hasonlósága az utóbbi áttervezésre vezethető vissza, a William Grants and Sons joggal feltételezi, hogy a vásárlók az összetéveszthetőség nyomán az övék helyett a Lidl termékét választják. Ezt megelőzően a cég jogászai a közösségi médiából merített kommentekkel igazolták állításukat, például egy fotóval a Lidl termékéről, amelyet úgy kommentált a készítője, hogy az a Hendrick's koppintása.