Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az online fizetésekkel kiegyenlített vásárlásokon várhatóan 343 milliárd dollár (Magyarország GDP-jének durván kétszerese) veszteséget fognak elszenvedni a kiskereskedők 2023 és 2027 között - idézi a Juniper Research piackutató cég jelentését az European Supermarket Magazine kiskereskedelmi szakportál.

A veszteségek különböző csatornákon fognak jelentkezni, köztük a digitális és a fizikai javak értékesítésén, a pénzátutalásokon, illetve akár az olyan ügyleteken is, mint a repülőjegyek vásárlása. A támadások alapja lehet adathalászát, e-mail-fiókok feltörése vagy hagyományos szélhámosság.

Az összeg gigantikus

A 343 milliárdos összeg nagyságrendjét mutatja, hogy az három és félszerese annak a jövedelemnek, amelyet az Apple 2021-es pénzügyi évében szerzett. A gigantikus csalás előtt az nyitja meg a lehetőséget, hogy nincs két egyforma online tranzakció, így nehéz minden lehetőség esetén működő védekező megoldásokat kítalálni.

A Juniper szakértői szerint a kereskedőknek többszintű feladóicím-igazolási és más vásárlóazonosítási rendszereket kell alkalmazniuk, amelyeket a különböző vásárlási körülményekhez is alkalmazkodva kell alkalmazniuk. Ez garantálhatja a vevő és az eladó biztonságát is.

Várhatóan a fizikai javak online vásárlása körül lesz a legtöbb csalás az online fizetéseknél. A teljes veszteség majdnem felét ezek fogják okozni, ami több mint kétszeres emelkedés a korábbi évekhez képest.