A Reuters által megszerzett vázlat olyan jogszabályokat sorol fel, amelyeket a bizottság még 2009 folyamán az európai törvényhozás elé akar vinni. Elsők között az EB módosításokat akar elérni a pénzügyi szektorban dolgozók javadalmazásában, oly módon, hogy a felügyeletek büntessék azokat a pénzintézeteket, amelyeknek a javadalmazási politikája ösztönzi a túlzott kockázatok bevállalását, emellett szabályozási és felügyeleti standardokat akarnak kidolgoztatni a hedge fundok, befektetési társaságok és más fontos piaci szereplők számára. Minderre idén áprilisi határidőt szabtak maguknak.

Júniusra akarják kidolgozni azokat a javaslatokat, amelyek révén megerősítenék a bankok tőkemegfelelési mutatóit - az erre vonatkozó direktíva módosítását már korábban betervezték.

Őszre kellene kidolgozni egyebek közt azokat a törvényjavaslatokat, amelyek a likviditással, illetve a túlzott tőkeáttételekkel zajló ügyletekkel kapcsolatos kockázatokat enyhítenék, és ekkorra kellene elkészülnie az egyes EU-tagországok szankcionálási politikájáról szóló jelentésnek.