Úgy tűnik, nem csak Magyarországon születnek buszmegálló-torzók, mint az elhíresült kilátókkal kombinált megállók, mivel buszmegállóra volt szükség, de csak kilátó építésére lehetett uniós támogatást kapni - derül ki a Notes from Poland cikkéből. A lengyelországi Gdansk városában harminc olyan buszmegálló épült, amelyeket mindössze 70 centiméteres tetővel láttak el, csak egy oldaluk van, továbbá nem kínálnak ülőhelyeket a várakozóknak.

A normális buszmegállók teteje legalább kétszer ilyen hosszú és hátoldaluk mellett jobb és baloldaluk is van, hogy védjék a várakozókat a széltől. A népnyelv a "szégyen megállóinak", vagy "megállók soványoknak" névvel gúnyolja a torzszülötteket, amelyekre létesítésére 1,5 millió zlotyt (117 millió forint) költöttek.

A helyhatóság képviselői kezdetben védték a projektet, ám később rájöttek, hogy hibáztak, és most a torzók lebontását, valamint az építésükért felelős személyek megbüntetését ígérik. Agnieszka Zakrzacka a városháza fejlesztési részlegének szóvivője azzal magyarázta az egyik megálló kialakítását, hogy egy keskeny járdára került, és helyet kellett hagyni az átmenő gyalogosoknak és tolókocsin közlekedőknek.