Még nem született meg a döntés arról, hol építi fel a BMW új gyártóbázisát - jelentette ki Sandra Silmiler, a német autógyártó sajtószóvivője a blic.rs tudósítása szerint. Ezzel reagált azokra a hírekre, amelyek szerint a vállalat Szerbiában tervezne óriásberuházást.

A szokásos paneleknek megfelelően elmondta, hogy a BMW-csoport hosszú távú fejlesztési stratégiája részeként rendszeresen keresi a lehetőségeket új üzemek építésére különböző országokban, de bármilyen döntést elsősorban a kapacitásaik növelésének függvényében hoznak meg. Ugyanakkor konkrét kérdésre sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó a Szerbiával kapcsolatos spekulációkat.

Előzőleg Aleksandar Vucic szerb államfő arról beszélt, hogy egy német autóipari óriáscég Szerbiában tervez beruházást, amely tízezer munkahelyet teremthet. További nem hivatalos információk szerint elektromos autókat gyártana a titokzatos befektető Borban, Majdanpekben vagy más szerbiai városban.

Mate Rimac, a horvát Rimac Automobiles vállalat alapító-tulajdonosa néhány napja Facebook-poszton írt arról, hogy egy német autógyártó elektromos meghajtási rendszereket gyártana Szerbiában. Nyilvánosságra hozott egy állítólag erről szóló dokumentumot, amelynek alján hogy, hogy nem látható maradt a BMW logója.

A fotó forrása: Reuters