Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy 68 éves osztrák nő pénteken halt meg, miután egy makócápa támadásában elvesztette egyik karját és egyik lábát, miközben a Vörös-tengerben úszott Hurghada üdülőváros közelében.

Vasárnap egy Egyiptomban nyaraló romániai turista is meghalt, akinek azonosításán és hazaszállításán a Külügyminisztérium dolgozik - írja a lap.

Az egyiptomi hatóságok egyébként már szombaton lezárták azt a partszakaszt, ahol az osztrák nő meghalt és betiltottak minden vízi tevékenységet köztük a búvárkodást, a szabadtüdős merülést, a szörfölést és a sárkányhajózást.  A halászhajókat is kitiltották a Hurghada előtti vizekről.

A első esetről állítólag videó is készült.

Ritka dolog ez

A cápatámadások az elmúlt években viszonylag ritkán fordultak elő Egyiptom Vörös-tenger partvidékén. 2020-ban egy fiatal ukrán fiú elvesztette a karját, egy egyiptomi idegenvezető pedig a lábát egy cápatámadásban. 2010-ben cápatámadások sorozata ölt meg egy európai turistát és csonkított meg több más turistát a Sínai-félszigeten lévő Sharm el-Sheikhnél.

Egyiptom Vörös-tengeri üdülőhelyei, köztük Hurghada és Sarm el-Sejk az ország egyik legfontosabb tengerparti célpontjai, és népszerűek az európai turisták körében.