Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A volt külügyminiszter írásos közleménye után - amelyben egyébként, Obama elnökhöz hasonlóan, ő is hitet tett az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság változatlan "különleges viszonya" mellett -, kampányának tanácsadói sajtókonferencián fejtették ki, hogy Donald Trump Brexittel kapcsolatos álláspontja kártékony. Trump pénteken reggel Skóciában - ahol egyik golfpályája megnyitóján vesz részt - azt mondta újságíróknak, hogy a britek "visszavették országukat", ahogyan szerinte ez az Egyesült Államokban is megtörténik majd a novemberi elnökválasztáson.

Jake Sullivan, a Clinton-kampány külpolitikai főtanácsadója sajtóértekezleten hangsúlyozta: Trump állásfoglalása ismételt bizonyíték arra, hogy a republikánusok várható elnökjelöltjét a heveskedő természete sem teszi alkalmassá arra, hogy elnök legyen. "Donald Trump aktív volt annak érdekében, hogy ez az eredmény szülessék és nyomában gazdasági zűrzavar alakuljon ki" - fogalmazott Sullivan, s hozzátette, hogy Hillary Clinton szemszögéből ezért is nagyon fontos, hogy ki kerül majd a Fehér Házba.

Nyilatkozatot adott ki pénteken délben az amerikai kormány külkereskedelmi minisztériumának főmegbízottja, Michael Froman is, aki a transzatlanti kereskedelmi és beruházási partnerségről (TTIP) szóló amerikai-európai tárgyalásokon az amerikai delegáció irányítója. Közleményében Froman leszögezi, hogy a brit kilépés az Európai Unióból nem teszi semmissé a szabadkereskedelmi tárgyalásokat. "A TTIP gazdasági és stratégiai létjogosultsága változatlanul erős" - fogalmaz a közleményben Froman.