Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarország ismét az első helyen áll a világon a lakosságarányos Covid-halálozásban - írja a Telex a Worldometers című statisztikai gyűjtőoldal adatai alapján.

Az egymillió lakosra számított, koronavírussal összefüggő halálozásban Grúzia, Örményország, Ukrajna és Litvánia következik utánunk. (Szerdára virradóra 11 152 új fertőzöttet igazoltak, 192 beteg elhunyt, eddig összesen 34 713 ember vesztette életét koronavírus megbetegedés következtében hazánkban)

Az Our World in Data kimutatása szerint az uniós országok között november 29-én került Magyarország az első helyre a halálozásban a hétnapos mozgóátlag alapján.

Egyes országok különböző statisztikai módszerei miatt azonban nem mindig vethetők össze egzaktan az egyes országok halálozási statisztikái. Az ugyanakkor más, sokkal pontosabb módszertan alapján is bebizonyosodott már, hogy Magyarország a Covid-halálozást tekintve az európai országok között a legrosszabb harmadban található. 

A magas halálozás a járványügyi intézkedések mellett erősen összefügg egy-egy ország lakosságának életmódjával, egészségi állapotával, és az egészségügy felkészültségével is. 2020-ban a koronavírus lett a harmadik leggyakoribb halálok Magyarországon a daganatos megbetegedések és a keringési rendszer betegségei mellett.