Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elnök a bedminsteri (New Jersey) golfklubjában - ahol nyári szabadságát tölti - Mike Pence alelnökkel együtt jelent meg az újságírók előtt és rövid nyilatkozatot tett.

Donald Trump figyelmeztette Észak-Koreát, hogy ha bármit is lép, vagy támadást tervez az Egyesült Államok és szövetségesei ellen, akkor "legyen nagyon ideges", mert "olyan bajba kerülhet, mint korábban kevés más nemzet". Hangsúlyozta, hogy keddi kijelentése, miszerint "tüzet és haragot" zúdít Észak-Koreára, "talán nem volt eléggé kemény". Majd hozzátette: Phenjan "hosszú évek óta ezt csinálja országunkkal, és már ideje volt, hogy valaki felemelje szavát ennek az országnak a népéért és más országok népeiért is".

Az elnök ugyanakkor elmondta, hogy Washington továbbra is számol a feszültség tárgyalásos enyhítésével és a konfliktus ily módon történő rendezésével.

Amikor az egyik újságíró azt firtatta, hogy vajon várható-e megelőző csapásmérés Észak-Koreára, Trump határozottan kijelentette: "erről nem beszélünk, soha, majd meglátjuk, mi történik".

Trump ismét kifejtette, hogy Kína tehetne többet is a helyzet rendezése érdekében, de azt hangoztatta, hogy szerinte Peking a jövőben aktívabb lesz ez ügyben.
A rövid sajtótájékoztatón bejelentette azt is, hogy közegészségügyi "rendkívüli állapotot" hirdet a kábítószerek és opiáttartalmú szerek terjedése miatti országos válság enyhítésére.