Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az év nyolcadik hónapjában szezonális kiigazítással 2,0 százalékkal csökkent az előző havihoz képest a tartós fogyasztási cikkek megrendelése. A Dow Jones hírügynökség által megkérdezett szakértők ugyancsak 2 százalékos visszaesést vártak augusztusra.

Az előző havi, júliusi adatot a Census Bureau felülvizsgálat után 2,0 százalékos növekedésről 1,9 százalékos növekedésre módosította. A tartós fogyasztási cikkek megrendelései a hadiipari cikkek nélkül 1,0 százalékkal zsugorodtak júliusban, az előző havi, 0,9 százalékos növekedés után. A statisztika a legalább három évig használatban lévő cikkeket, például hűtőszekrényeket, vagy repülőgépeket érti tartós fogyasztási cikk alatt.

A közlekedési cikkeket nem számítva változatlan maradt augusztusban a megrendelés-állomány a júliusi 0,4, illetve júniusi 1,0 százalékos növekedés után.

A hadiipart és a repülőgépgyártást nem tartalmazó tartós eszközök rendelésállománya 0,2 százalékkal esett a júliusi 2,1, illetve a júniusi 1,5 százalékos növekedés után.

Idén alapvetően gyengébb volt a kereslet a feldolgozóipari javakra, mivel az erős dollár és a kínai gazdasági növekedés lassulása visszavetette az amerikai exporttermékek iránt, ráadásul az olajárak zuhanása miatt az energiaipari vállalatok visszafogták beruházásaikat.