A minisztérium adatai szerint októberben 3,4 milliárd dollárral nőtt az amerikai kivitel és 1 milliárd dollárral az import. A feldolgozott termékek exportja 135,3 milliárd dollár volt, importjuk 195,5 milliárd dollár. A szolgáltatások exportja 57,4 milliárd dollárt tett ki, az import 37,8 milliárd dollárt.

Októberben szeptemberhez képest nőtt az ipari és építési anyagok, a fogyasztási cikkek és az élelmiszerek exportja, de a gépalkatrészek és a gépkocsik kivitele visszaesett. A szolgáltatások közül az üzleti befektetőknek nyújtott szolgáltatások, a pénzügyi szolgáltatások és a biztosítási szolgáltatások exportja növekedett.

A külkereskedelem háromhavi mozgóátlaga szerint az átlagos kereskedelmi hiány 40,9 milliárd dollár volt. Az elmúlt három hónapban az export átlagosan 190,65 milliárd dollárt tett ki, az import 231,4 milliárd dollárt.

Az amerikai külkereskedelem októberben többletet mutatott Hongkonggal (2,8 milliárd dollár) Brazíliával (1,7 milliárd dollár), Ausztráliával (1,4 milliárd dollár) és Szingapúrral (1,3 milliárd dollár) szemben, de deficites volt Kínával (28,9 milliárd dollár), Németországgal (6,9 milliárd dollár) és Japánnal (6,4 milliárd dollár).