A hétfői jó hangulatot az amerikai gazdaság javulásába vetett bizalom erősítette, amelynek egyik újabb bizonyító erejék egy hétfőn publikált erős áprilisi kiskereskedelmi adatban látták a befektetők. Kedden jelentősebb makroadat nem jelent meg. A DJIA és az S&P-500 is napon belüli csúcsra futott, előbbi 123 ponttal - vagy 0,8 százalékkal - 15 215 pontos szinten, utóbbi 1 százalékos erősödés után 1650 ponton zárt. A Nasdaq 0,7 százalékos pluszt ért el.

A Dow indexében a legnagyobb nyereséget 2,8 százalékos emelkedéssel a Bank of Amerika érte el. Az S&P-500-ban pedig szintén a pénzügyi papírok jelentették a legnagyobb húzóerőt a 10 ágazati csoport között.

A hangulatot még az sem tudta elrontani, hogy a philadelphiai Fed elnöke arról beszélt, hogy a nyíltpiaci bizottságnak (FOMC) már a következő, június 18-19-ei ülésén korlátoznia kell a kötvényvásárlásokat, illetve úgy vélte, hogy ha az év végére a munkanélküliség 7 százalék közelébe csökken, akkor a programot be is kell fejezni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!