Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Reményei szerint a hétfői megbeszélés lehetővé teszi, hogy a szakminiszterek következő ülésén megkezdjék az adósságenyhítésről szóló tárgyalásokat. "Célom az, hogy még a nyár előtt lezárulhassanak a tárgyalások Görögországgal, erre május 24-én sor kerülhet" - fogalmazott.

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter a tanácskozás előtt azt mondta: nem számít végleges megállapodásra Görögországgal kapcsolatban a hétfői tárgyalási napon, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy májusban megoldás születhet.

Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért, valamint az adó- és vámügyért felelős biztosa az athéni reformok elismerését várja az eurócsoport pénzügyminisztereinek hétfői ülésétől. A minisztereknek el kell ismerniük a nyugdíjreform, valamint a jövedelemadó reformjának előremutató görög intézkedéseit - mondta. A megszorító intézkedésekre tett javaslatok megvalósítása a helyes irányba halad, de még mindig lehetne javítani rajtuk - tette hozzá.

Görögország tavaly nyáron állapodott meg a harmadik segélycsomagról az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és az Európai Stabilitási Mechanizmus képviselőivel. A Nemzetközi Valutaalap, amely részt vett a csomag kidolgozásáról folyó tárgyalásokon és az első két nemzetközi hitelprogramban, az első felülvizsgálat lezárása után dönt részvételéről a harmadik mentőcsomagban.

Ha eredményesen zárul a felülvizsgálat, Görögország megkaphatja a következő, 5,7 milliárd eurós hitelrészletét, valamint megkezdődhetnek az Athén által szorgalmazott tárgyalások a görög államadósságról is.