Az elnök a koronavírus-járvány óta nem vett részt egyetlen kampányrendezvényen sem, bár a sajtóbeszélgetéseket és értekezleteket a Fehér Házban nem függesztette fel, és a járvánnyal kapcsolatos teendők okán ellátogatott több városba is.

Trump szerdán bejelentette, hogy három hónap után az első kampánygyűlést a jövő pénteken tartja meg az oklahomai Tulsában. Majd - mint mondta - Texasban, Floridában, Arizonában, és Észak-Karolinában tervez kampányrendezvényeket. Az utóbbi három tagállamot úgynevezett ingadozó, vagy csatatér-államokként tartják számon, vagyis a választók nem egyértelműen elkötelezettek egyik, vagy másik párt mellett, hanem többnyire a pillanatnyi helyzet szerint voksolnak. Bár Texas hagyományosan republikánus állam, de felmérések szerint az idén novemberben ott is szoros lesz a verseny Trump és Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje között. Ennek okát elemzők a koronavírus-járvány miatti gazdasági recesszióban és az afroamerikai George Floyd rendőri erőszak miatti halála okán kirobbant tüntetéssorozatban látják.

Az elnök nem tért ki arra, hogy miért éppen Oklahomában lesz az első kampánygyűlés, de dicsérő szavakkal szólt arról, hogy Oklahoma "nagyszerű munkát végzett" a járvány megfékezésében.