Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ESTA-t (Electronic System for Travel Authorization) a Vám- és Határőrség (CBP) fejlesztette ki az utazók előszűrésére. Legnagyobb előnye az, hogy pár perc alatt elvégezhető az igénylés folyamata, az eredmény általában fél óra alatt megérkezik, tehát mentesít a hosszadalmas vízumprocedúra alól.

Érvényes ESTA-engedély (avagy vízum) nélkül már az Egyesült Államokba tartó repülőgépre sem engedik felszállni az utasokat.

Az árváltozás május 26-án érvénybe lép, ekkortól 14 helyett 21 dollárt kell az igényléskor online befizetnie az utasnak.

Az új díj, amely egy 4 dolláros működési díjat is tartalmaz, 2027 szeptemberéig biztosan érvényben lesz. Az ESTA díja egyébként 7 éve, 2015 óta nem emelkedett.

Az ESTA-kérelmet az erre szolgáló hivatalos oldalon kell intézni, és érdemes elkerülni az igénylésben segítséget ígérő, közvetítő vagy csaló oldalakat, amelyek a legtöbb esetben jóval drágábban kínálják a beutazási engedély megigénylését, sőt egyes esetekben a személyes vagy kártyaadataink is rossz kezekbe kerülhetnek - hívja fel a figyelmet a portál.