Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Júniusban a várt 4,5 százaléknál nagyobb mértékben, 4,7 százalékkal nőttek a termelői árak az egy évvel korábbihoz képest Kínában. A júniusi termelői árak 0,3 százalékkal haladták meg a májusit.

Májusban 4,1 százalék volt az éves áremelkedés.

A 4,5 százalékos júniusi termelőiár-infláció hat hónapja, 2017 decembere óta a leggyorsabbb Kínában.

A termelő berendezések 6,1 százalékkal drágultak júniusban a májusi 5,4 százalék után. Ezen belül a nyersanyagtermelő berendezések áremelkedése 8,8 százalékra gyorsult 7,4 százalék után, a feldolgozóipari berendezéseké pedig 4,6 százalékkal 4,4 százalék után.

A fogyasztási cikkek termelői ára évi 0,4 százalékkal emelkedett júniusban a májusi 0,3 százalék után. A tartós fogyasztási cikkek termelői ára az egy évvel korábbihoz képest 0,5 százalékkal csökkent a májusi 0,6 százalékos csökkenés után. (Nagyot drágul a Tesla Kínában.)

A fogyasztói árak júniusban a piaci várakozásoknak megfelelő mértékben, 1,9 százalékkal emelkedtek éves bázison a májusi 1,8 százalékos éves áremelkedés után. A júniusi 1,9 százalékos infláció három hónapja, március óta a legmagasabb volt Kínában.

Az előző havihoz képest a várt 0,1 százalék növekedés helyett júniusban 0,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak. Májusban 0,2 százalék volt a havi csökkenés.

A kép forrása: Pixabay.