Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai-kubai kapcsolatok enyhülésének decemberben bejelentett kezdete óta ez volt az első üzleti célú amerikai látogatás a kommunista vezetésű karibi szigetországban. A demokrata Cuomo az első amerikai kormányzó, aki Kubába utazott azt követően, hogy Barack Obama amerikai és Raúl Castro kubai elnök bejelentette: kormányaik a több mint fél évszázados szembenállás után normalizálni fogják a diplomáciai viszonyt és dolgozni fognak a gazdasági kapcsolatok rendezésén is.

A buffalói Roswell Park Rákközpont Candace Johnson igazgató közlése szerint kedden a Kubai Molekuláris Immunológiai központtal írt alá megállapodást egy tüdőrák elleni vakcina előállításáról, amelynek klinikai tesztelését az Egyesült Államokban fogják elvégezni.

Charles Phillips, a New York-i Infor Global Solutions informatikai cég vezérigazgatója arról számolt be, hogy egy meg nem nevezett kubai partnervállalattal továbbeladási szerződést kötött. Mint mondta, az amerikaiakat meglepte az a technológiai szint és szaktudás, amellyel a kubaiak az egészségügy területén rendelkeznek.

A 18 tagú amerikai üzleti küldöttségben vezetői szinten képviseltette magát a JetBlue, a Pfizer és a Mastercard is.

Obama elnök a végrehajtói hatalmánál fogva eltörölhet többet a Kuba elleni szankciók közül, ám az évtizedek óta érvényes embargó teljes feloldásáról csak a kongresszus dönthet majd.