Draghi Olaszország populista kormányára célozva megerősítette azt a nézetét, hogy mindenképp szükség van arra, hogy az eurozóna egységesen szabályozza az államadóssággal és a költségvetési hiánnyal kapcsolatos döntéseket.

Az ECB elnöke, akinek nagy szerep jutott az eurózóna pénzügyi válságának felszámolásában, további liberális lépéseket sürget annak érdekében, hogy a következő krízis ne hozzon olyan kritikus eredményeket, mint Görögországban 2008 után - írta a hvg.hu. Egységesen kellene kezelni az államadósság problémáit, csakhogy Németország minden ilyen lépést megvétóz.

Az európai jegybank hatalmas mennyiségű államkötvényt vásárolt fel annak érdekében, hogy stabilizálja a tagállamok helyzetét. Ennek a programnak vége, de a hatalmas összegekből az ECB programokat finanszírozhatna, melyek a gyenge növekedést valamilyen formában támogathatják. Fel kell szabadítani az egyéni vállalkozói energiákat, hogy Európa előre léphessen - mondta Draghi, aki nem feledkezett meg a szociális problémákról sem.