A várakozásoknál lényegesen kedvezőbb második negyedéves profitról számolt be a Boeing gyorsjelentésében: a társaság egy részvényre jutó eredménye 1,25 dollárra rúgott, míg az elemzői konszenzus 0,93 dollár volt. A menedzsment további jó hírrel is szolgálhatott, ugyanis megemelte az idei évre vonatkozó várakozásait. A Boeing részvényei 3,3 százalékos pluszba ugrottak a nyitás előtti kereskedésben.

Növekvő bevételről és profitról számolt be a Boeing ma közzétett második negyedéves gyorsjelentésében: a társaság bevételei 6 százalékkal emelkedtek az előző év azonos negyedévéhez viszonyítva, miközben eredményszinten kétszámjegyű dinamikát mutatott fel a vállalat. A repülőgépgyártó működési eredménye 17 százalékkal, nettó eredménye pedig 20 százalékkal ugrott meg év/év alapon. A nagy profitnövekedés még az elemzőket is meglepte, a várt 0,93 dollár helyett ugyanis 1,25 dolláros egy részvényre jutó eredményt könyvelt el a társaság.

 

A menedzsment megemelte az idei évre vonatkozó profitvárakozásait is: korábban 3,8-4,0 dollár közötti egy részvényre jutó eredményt jósolt, jelenleg 3,9-4,1 dollár közötti EPS-t vár. Ez azonban még mindig elmarad az elemzői várakozásoktól, a konszenzus alapján ugyanis a piacok 4,12 dolláros nyereséget prognosztizáltak.

A Boeing régóta várt repülőgépével, a 787-es Dreamlinerrel kapcsolatban nem fogalmazott meg újabb céldátumot. Mint ismeretes, a sorozatos halasztások (pontosan hét alkalommal tolta el az első Dreamliner leszállításának időpontját a Boeing) után már három év féléves késésben van a program. A Boeing elnöke, Jim McNerney csak annyit nyilatkozott, hogy nagy haladást ért el a vállalat a Dreamlinert illetően.

A vártnál jobb negyedéves profit és a menedzsment kedvezőbb profitvárakozásai hatására a Boeing részvényei 3% feletti pluszba ugrottak a nyitás előtti kereskedésben.