A hatvanéves amerikai férfi volt az első külföldi a kínai városban, aki meghalt a fertőzéstől, és a koronavírusnak ő az első amerikai halálos áldozata. Már szerdán elhunyt, de az amerikai nagykövetség kegyeleti okból csak szombaton közölte ezt - olvasható a portálon.

A Vuhanban elhunyt japán férfi feltehetőleg szintén a koronavírussal volt fertőzött. A hatvanas éveiben járó férfit január 22-én súlyos tüdőgyulladással vitték kórházba. Valószínűleg ő a járvány első japán halálos áldozata. Közben a Japánban, Jokohama partjainál karanténba zárt óceánjárón újabb három embernél mutatták ki a koronavírus jelenlétét, így 64-re nőtt a fertőzöttek száma a hajón.

Két amerikai és egy kínai állampolgárról van szó, akiket most a hajóról egy tokiói kórházba vittek - közölte a japán egészségügyi minisztérium. A fertőzöttek száma Japánban már 89. A Diamond Princess üdülőhajót, amelynek fedélzetén 3700-an tartózkodnak, azért helyezték karanténba, mert egyik utasánál, aki korábban Hongkongban kiszállt, kimutatták a tüdőgyulladást okozó új koronavírust. Az 56 országból származó utasok és a személyzet tagjai még tíz napig nem hagyhatják el a hajót.