A Skoda Auto bemutatta új típusát, a Slavia szedánt, amelyet kifejezetten az indiai piacra fejlesztett ki és ott is fog előállítani az autógyártó Pune településen lévő üzemében - derül ki a Radio Praha beszámolójából. Az autó elnevezése különlegesnek mondható, miután nem egyszerűen a távoli Kelet-Európában lévő cégre utal, hanem ráadásul a távoli múltba nyúlik vissza.

A Slavia valójában az eredeti Laurin és Klement gyár első termékének, egy korában minden bizonnyal kiváló biciklinek a neve volt. A cég PR-osai szerint ezzel tisztelegnek a cseh járműipar patinás múltja előtt, egyszersmind jelzik, hogy a múlt után immáron részben Indiában tervezik a Skoda jövőjét. Ez biztosan lejön majd az indiai átlagautósnak, akinek a verdát szánják. A Slaviát az ígéretek szerint 2022-ben kezdik el árusítani.

Ami az izgalmas technikai részleteket illeti, az autó a Volkswagen MQB-A0-IN platformjára épül, amelynek használatáért a cégcsoporton belül a Skoda felel a nemzetközi piacon. Az “IN” arra utal, hogy az autót az indiai piacra szánják. Az A0 szegmens, amelyben a Slavia harcba száll a vevőkért, a városi nyúzásra szánt autók kategóriája, ami népszerű Indiában. Az autóba egy egyliteres és egy másfél literes motor építenek, háromféle belső dizájnnal fogják kínálni. Csomagtartója 521 literes.

A Skoda közel egymilliárd eurót fektetett be India 2.0-s projektjébe, amelynek keretében be akar törni az 1,4 milliárd lakosú ország piacára. Első oda szánt modelljük a Kushaq SUV volt. A terv az, hogy 2025-re ötszázalékos piaci részesedést érjenek el az új autók eladásában a nagyjából évi hárommilliós piacon. Ez körülbelül a 86 milliós népességű Németország újautó-piacának felel meg.