A Business Insider által megkérdezett Keri B. toborzó szerint 2020-ban bármit megadtak egy munkakereső friss diplomásnak az IT-szektorban. Volt olyan, hogy magasabb fizetést ajánlottak a pályakezdőnek, mint amennyit az őt interjúztató munkavállaló főnök keresett. Azonban az előző év közepén megtörtént a fordulat: a cégek elkezdtek alacsonyabb béreket kínálni és kevesebb mozgásteret adni az olyan bónuszokban, mint a home office.

Nikita Gupta, egy BigTech toborzó és a munkakereső oldal, a Careerflow alapítója szerint „hat hónappal ezelőtt a cégek csukott szemmel bármire rábólintottak, csak hogy felvegyék a jelentkezőket”. Ez azonban mostanra megváltozott: 

a munkáltatók akár heteket, hónapokat azzal töltenek, hogy a lehető legkisebb bérigényű embert válasszák

Heather Colvin, egy másik toborzó szerint az IT cégek mostanra kezdenek rájönni, hogy túl sok embert vettek fel túl magas fizetésért. Az Amazon több mint kétszeresére emelte tavaly februárban a kezdők fizetését. Valószínűleg ezzel magyarázhatóak a mostani tömeges elbocsátások.

Túl sok embert vettek fel a koronavírus idején

A pandémia alatt az Amazon és a Meta megduplázta dolgozói számát, míg a Microsoft és a Google 50 százalékkal emelte a tétet. Ezek után a tech óriások hatalmas elbocsájtásokba kezdtek.

A spórolás egy másik jele, hogy az Amazon idén elkezdett friss diplomásokat és tanulókat felvenni a kezdő szintű szoftverfejlesztő állásokra – állítja a Business Insidernek egy forrás. Ezt az Amazon nem erősítette meg, de nyilvánvaló, hogy ilyen munkaerőt olcsóbban megkaphat a cég a tapasztaltabbakhoz képest. 

Az Amazon szóvivője nyilatkozatban cáfolta mindezt:

ez a feltételezés teljesen hamis. Az elbocsájtások nem vonták maguk után a dolgozóink fizetésének csökkenését, a többi céggel ellentétben. Hűek maradunk a kompenzációs filozófiánk mellett, azaz bevonzani, megtartani és motiválni szeretnénk a dolgozóinkat.

A hazai informatikusoknak a külföldiekkel szemben nincs félnivalójuk. Az IT-business szerint itthon még mindig hatalmas munkaerőhiány jellemző a szektorban. Leépítés tehát nincs, viszont digitális kivándorlás annál inkább előfordul. A munkavállalók egyre inkább szeretnének külföldön dolgozni eurós fizetéssel, kiköltözés nélkül.

(Jankura Luca)