Az amerikai Capitolium rendőrsége a komplexum összes épületét és bejáratát lezárta egy „külső biztonsági fenyegetés miatt”. A személyzet tagjainak azt mondták, hogy nem léphetnek be és ki az épületből - írja az AP.

A hírügynökségnek egy magát megnevezni nem kívánó illetékes azt állította, hogy a Capitolium körüli komplexumnál arra reagálva zárták le az épületeket, hogy arról értesültek, a környék utcáin lövöldözés történt. A lezárást a támadást követően körülbelül két órával oldották fel.

A CNN arról számolt be, hogy a január óta körbebarikádozott törvényhozási épület északi részénél az úttorlaszokba száguldott egy autó. A hírcsatorna tudósítója mentőautókat és helikoptert látott az épület előtt. Egy embert szerinte hordágyon vittek el a helyszínről.

Az incidens és a lövöldözés a Capitol egyik ellenőrzőpontjánál történt.

A rendőrség az eseményt követően tartott sajtótájékoztatón a CNN szerint bejelentette, hogy az egyik rendőr és a támadó elhunyt. A támadó autóval hajtott az épülethez, az egyik rendőrségi barikádba hajtott, majd egy késsel kiszállt és a rendőrökre támadt, ők pedig rálőttek.

A Capitolium rendőrségének vezetője, Yogananda Pitman elmondása szerint a gyanúsított nem volt a rendőrség "radarján" a támadás előtt, de a támadás nem tűnik terrorista támadásnak. Pittman hozzátette, hogy még vizsgálják az ügyet. A Washington DC rendőrsége szerint nincs folyamatos fenyegetésre utaló jel.

Január 6-án Donald Trump elnök hívei megrohamozták és sikeresen betörtek a Capitoliumba, miközben közös alsó- és felsőházi ülésen számolták össze az elektori szavazatokat, amivel Joe Biden hivatalosan is elnökké vált. Akkor öt ember meghalt az incidensben. Az épületkomplexum védelmét azóta megerősítették.