Oroszországot gyakran vádolják azzal, hogy beavatkozik az amerikai választásokba, ám talán az az előrejelzés, amit a szibériai Krasznojarszk állatkertjének három lakója adott a kampány hajrájában tartó amerikai elnökválasztásra, nem tartozik a vétkes cselekedek közé. A három jós neve Khan, Buyan és Bartek - derül ki a Moscow Times cikkéből.

Khan egy fehér bengáli tigris, aki azt a dinnyét választotta, amelyre egy Joe Biden-karikatúrát ragasztottak. Véleményét azzal fejezte ki, hogy focizni kezdett a gyümölccsel, miközben a Trumpként megjelölt dinnyére fittyet hányt. Bartek egy amuri tigris durvábban fejezte ki véleményét: lepofozta az asztalról a bidenes dinnyét, amit a szavazás szervezői úgy értékeltek, hogy szerinte is a demokrata elnökjelölt nyer.

A leghatározottabb véleménynyilvánítást azonban Buyan, barnamedve adta, aki a Biden-kartikatúrával ellátott dinnyét egyszerűen széttépte és a tartalmát felfalta. Ez is azt jelenti, hogy a mackó szerint Biden lesz az USA következő elnöke. Megjegyzendő, hogy Buyan pontatlanul jósolta meg a 2018-as oroszországi foci-világbajnokság, illetve a 2019-es ukrajnai elnökválasztás győztesét.

Az állatkert fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a szavazás korrekt volt, ugyanis a két dinnye megszólalásig azonos volt - súlyuk, formájuk, méretük megegyezett. Négy évvel ezelőtt a Félix nevű jegesmedve megjósolta Donald Trump választási győzelmét, Junona, az amuri nőstény tigris Hillary Clintonra szavazott, és vesztett.