Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elnök - akinek a népszerűsége az elmúlt hetekben éppen a gazdaság gyenge helyzete miatt jelentős mértékben csökkent - mindenekelőtt a tartós növekedés szükségességét hangsúlyozta, és állást foglalt az államadósság csökkentése, valamint a középrétegek számára a munkahely-teremtés mellett. Obama hangsúlyozta: újjáválasztása esetén második hivatali idejének középpontjába a megújuló energiák alkalmazását, az infrastruktúra fejlesztését, valamint a kiegyensúlyozott adóreformot állítja majd.

Romney ezzel szemben az állami szabályozások mérséklése, valamint a gazdagok számára az adók csökkentése mellett kampányolt. A republikánus elnökjelölt azt állította, hogy Obama gazdaságpolitikája egyáltalán nem segítette az ország felemelkedését. "Ha ezen az úton megyünk tovább, egyre inkább Európává válunk" - érvelt Romney, aki szerint vissza kell térni azokhoz az elvekhez, amelyek - mint fogalmazott - Amerikát Amerikává teszik.

A konzervatív politikus szerint Obama egészségügyi reformja és energiapolitikája a munkahelyek lerombolásához vezetett. Romney azt ígérte, hogy elnökké választása esetén mind az egészségügy, mind az energiapolitika terén 180 fokos fordulatot hajt végre.

Obama viszont Romney nézeteit bírálta éles szavakkal. Az elnök szerint riválisának koncepciója gyökeresen ellentétes a gazdasági növekedéssel.