Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az európai szervezet honlapján publikált közlemény szerint évente ezer járaton okoznak problémát a rendetlen utasok, viselkedésükkel nemcsak az utastársaik, de a személyzet, így a járat biztonságát is veszélyeztetik.

Az esetek legalább 70 százalékában agresszióig fajul a konfliktus, ezen belül 72 százalékban már fizikai erőszakot is alkalmaznak az utasok. Ekkor a járat kapitánya az út megszakítása mellett is dönthet, ez havonta átlagosan egyszer fordul elő, de a viselkedni nem tudó utazók miatti incidensek száma az elmúlt évben harmadával nőtt az unión belül az előző évihez képest.

Az EASA felhívja a figyelmet arra, hogy a járat és minden utas biztonságát veszélyeztetik az agresszív utasok, amely így plusz rizikófaktor a légiközlekedésben. További probléma a szervezet szerint, hogy egy részeg utas a kimenekítéskor nem tudja követni az instrukciókat. Bár a rendetlen utasok száma a teljes utasforgalomhoz viszonyítva alacsony, de növekvő számuk miatt cselekvésre van szükség. Az ügynökség #notonmyflight című kampányához már csatlakoztak a nagyobb európai repülőterek, illetve légitársaságok, köztük a Ryanair, illetve a Wizz Air is.