Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Ez az elmúlt egy év legnagyobb emelkedését jelenti az álláspiacon - adja hírül a Bloomberg hírügynökség. A betöltendő munkahelyek száma így 4158-ra emelkedett a júliusi 3528-hoz képest. Ez a legnagyobb számú elérhető állásokat jelenti 2008 októbere óta, bár még mindig 39 százalékkal alacsonyabb a 2008 augusztusában mért számhoz képest.

Európai piacai azt követően kezdtek el stabilizálódni, hogy Nagy Britannia gazdasága a kilábalás biztos jeleit mutatja, az ország munkaerőpiaca 2008 márciusa óta először kezdett el növekedni. Ezzel együtt a FTSE 100 Index augusztus 31-ig negyven százalékkal emelkedett, mely az első növekedési periódus a 2009 márciusa óta fennálló hat hónapos mélységből.

A felmérés szerint a munkát keresők nemcsak több állást találhatnak, de munkakereséssel is kevesebb időt kell tölteniük, mint egy évvel korábban. Ez átlagosan 56 napos álláskeresést jelent a korábbi átlagos 59 és fél naphoz képest. A pénzügyi szektorban munkát kereső diplomások száma ugyanakkor a júliusban mért 8250 főhöz képest 6710 főre esett vissza.

A vizsgálat során megkérdezettek átlagos fizetése mindössze egy százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest, jelenleg a pénzügyi szektorban dolgozók átlagfizetése 50 547 font körül alakul.

A Morgan McKinley vállalat ugyanakkor hozzátette: a jelen gazdasági helyzetben még megjósolhatatlan a brit munkaerőpiac jövőbeli alakulása.