Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A gazdasági válság hatására visszaesett a húsfogyasztás Oroszországban, ám a pulykafeldolgozás virágzik - jelentette a Moscow Times hírportál. A jókora szárnyas húsából 205 ezer tonna kelt el tavaly, ami majdnem 35 százalékkal több az egy évvel korábbinál - derül ki a mezőgazdasági minisztérium összesítéséből.

A fogyasztás növekedését a kiskereskedők is érzékelik. A Perekresztok áruházlánc például ötödével több pulykahúst adott el 2015-ben, mint 2014-ben - mondta el a cég képviselője az RBC nevű orosz lapnak. Az elemzők nem kételkednek abban, hogy közvetlen kapcsolat van a gazdasági nehézségek és a húsfogyasztás változása között.

A recesszió miatt kevesebb szabadon elkölthető pénze van az embereknek, ami arra kényszerítette őket, hogy visszafogják húsvásárlásaikat: 2015-ben három százalékkal csökkent a húsfogyasztás az egy évvel korábbihoz képest.

A pulykák azonban még a lakosságnál is jobban megjárták a nehéz helyzettel, hiszen az életükkel fizetnek azért, hogy húsuk olcsóbb, mint a sertés- és a marhahús.