A szerelmem észrevette, hogy több időt kellene töltenem a családommal, és igaza is van - mondta Lech Walesa Lengyelország Nobel-békedíjas volt államfője, a Szolidaritás szakszervezet legendás vezetője a napokban megjelent interjújában. Ezzel arra reagált, hogy a videófelvételen véletlenül hallható egy mondat, amely felesége, Danuta asszony száján szaladt ki egy vaskos káromkodással kísérve: B.meg, a családdal foglalkozz inkább!

Walesa elismeri, hogy az 1980-as évek elejétől a politikai kötötte le az életét, ezért kevés ideje maradt arra, hogy a családjával törődjön. Danuta asszony megjegyzése után a felvételt be is fejezték, már csak azért is, mert az apropó a volt szakszervezeti vezér és államfő sikeres szívműtétje volt, ami miatt sokan aggódtak érte. Mielőtt kórházba vonult, azt nyilatkozta, nem tudja lesz-e még módja népéhez szólni.

A beszélgetésből kiderül, hogy nincs nagy véleménye az országot jelenleg irányító politikusokról. Azt mondta, hogy még Wojcech Jaruzelskivel, a kommunista állampárt volt vezetőjével, aki a szükségállapot bevezetésével véget vetett az 1980-as évekelején kibontakozott népi ellenállásnak (egyben megakadályozta, hogy ezt a szovjetek tegyék meg), szól tudott érteni. Jaroslaw Kaczynskivel a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság elnökével, az ország tényleges vezetőjével vagy annak jobbkezével, az egykori belügyminiszterrel, Antoni Macierewiczcsel azonban aligha tudna megállapodni. Azon töri a fejét, hogy lehet az, hogy egykori ellenségeivel jobban kijönne, mint egykori barátaival.