Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint az ügynökség döntése a szakvizsgálat megkezdéséről a laboratóriumi kutatások és a felnőtteken végzett klinikai vizsgálatok előzetes, kedvezőnek mutatkozó eredményein alapul.

A tanulmányok azt mutatják, hogy a vakcina olyan antitestek termelését váltja ki, amelyek a koronavírust támadják meg, és elősegíthetik az általa okozott Covid-19 betegség elleni védekezést.

Az EMA Humángyógyszer Bizottsága (CHMP) eljárása során értékelni fogja a Valneva VLA2001 kódjelű vakcinájának hatékonyságára és biztonságosságára, valamint minőségére vonatkozó adatokat, hogy megbizonyosodjon róla, hogy az oltóanyag előnyei felülmúlják-e az esetleges kockázatokat. A folyamatos felülvizsgálat addig folytatódik, amíg elegendő bizonyíték nem áll rendelkezésre a forgalomba hozatali engedély hivatalos kérelmének beadásához.

Az EMA közölni fogja a vakcináról kialakított véleményét, illetve azt, ha a gyártó benyújtja az oltóanyag forgalomba hozatali engedély iránti kérelmét - írta az ügynökség közleményében.

Inaktivált vírusból készült

A Valneva európai biotechnológiai vállalat az élő vírusból vegyileg inaktivált vírusból állít elő vakcinát. Az eljárás legkevesebb 70 éve ismert: az influenza elleni vakcinák többségéhez és számos gyermekkori védőoltás oltóanyagához is ezt a technológiát használják. Jelenleg ez az egyetlen, európai klinikai vizsgálatokban tesztelt lehetséges koronavírus-vakcina, amely inaktivált vírust tartalmaz.

Az Európai Bizottság november 10-én hagyta jóvá a Valnevával kötött szerződést a lehetséges új, koronavírus elleni oltóanyaga beszerzéséről. A szerződés 2022-ben közel 27 millió adag vásárlását teszi lehetővé az uniós tagállamok számára.

Az amszterdami székhelyű uniós gyógyszerügynökség ez idáig

  • a Pfizer/BioNTech Comirnaty,
  • az AstraZeneca Vaxzevira,
  • a Moderna Spikevax, és
  • a Johnson & Johnson vállalatok koronavírus elleni vakcináit ajánlotta használatra.

 A Valneva vakcinája mellett vizsgálják

  • a Szputnyik V,
  • a Sanofi vállalat Vidprevtyn nevű oltóanyagát,
  •  a Sinovac, és
  •  a Novavax gyógyszergyárak oltóanyagait.