A gép Dzsakartából, az indonéz fővárosból szállt fel a  BBC beszámolója szerint.

A Flightrad24.com információs oldal szerint a gép egy perc alatt több mint 3000 métert veszített a magasságából.

A helyi közlekedési minisztérium szerint a kutató és mentő munkálatok megindultak.

 

A Deutsche Welle részletesebb információkat közölt:

  • 59 utas volt a gépen, két pilóta és négy fő személyzet. A különböző források eltérő utasszámokat mutatnak, az biztos, hogy több gyerek is volt a fedélzeten.
  • A gép a Soekarno-Hatta repülőtérről szállt fel.
  • Pontianakba tartott, ami Nyugat Kalimantan térség fővárosa.
  • A gép egy Boeing 737-500-as típus.
  • Egyes beszámolók szerint látták ahogy valami lezuhan és felrobban, továbbá a vízben úszó hulladékról is érkeztek beszámolók.

A Flightradar24 szerint egy 26 éves gépről van szó.A Mirror beszámolója szerint a Sriwijaya Indonézia egyik vezető belföldi légitársasága.. Havi egymillió utast szállít 55 célállomásra, amelyek között szerepelnek a térség kiemelt turisztikai célpontjai is.

Érdemes megjegyezni, hogy a most vélhetően lezuhant Boeing gép nem a hírhedt 737 MAX szériába tartozott. A két katasztrófa - amelyek a típus évekig tartó földre kényszerítéséhez vezettek - közül az egyik szintén Indonéziában történt, amikor 2018-ban a Lion Air gépe zuhant le, 189 ember halálát okozva.

 



A fenti képeken a roncsdarabok láthatók, amelyeket a mentőmunkások tudtak összeszedni a vízből. Egy helyi forrás szerint a közlekedési minisztérium egyik kutatóhajója emberi maradványokat és olajat talált a katasztrófa vélt helyszínének környékén.