Egy Cessna típusú repülőgép eltűnéséről értesítette a horvát légiirányítás a polgári védelmi operatív központot. A gép, amely a Plitvicei tavaktól nem messze, Rakovicától északra, 2300 méteren tűnt el, Splitben szállt fel, magyarok utazhattak rajta - írta a horvát Telegram lapra hivatkozva a Szabad Magyar Szó hírportál.

A Vecernji list szerint a kisrepülő Németországba tartott, és délután már arról írt, hogy a fedélzetén nem hivatalos információik szerint három német és egy horvát tartózkodott. Az eltűnt gépet keresi a rendőrség, drónokkal és a földön is nagy erőkkel kutatnak. A horvát hegyi mentőszolgálatot (HGSS) 70 tagja és 30 rendőr fésüli át a terepet, de heves esőzés és köd nehezíti a munkájukat.

A Németországban bejegyzett, D-EGLF lajstromszámú Cessna FR.182 Skylne RG kisgép egy német repülőklub, az Air Sports Club Bayer Leverkusen e.V. tulajdonában van. A repülőt 1979-ben gyártották a francia Reims Aviation gyár üzemében.

Frissítés: reagált a külügy

Területileg illetékes külképviseletünk munkatársai felvették a kapcsolatot a helyi hatóságokkal, akik a lezuhant repülőgép utasaival kapcsolatban megerősítették, hogy nincs köztük magyar állampolgár - közölte a hvg.hu megkeresésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium.