Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csaknem száz, egészen pontosan 97 belgrádi általános és középiskolában volt bombariadó hétfőn reggel, amit egy különös levél érkezése előzött meg - írta a vajdasági Szabad Magyar Szó. A Belügyminisztérium közlése szerint az átvizsgált iskolákban a riadó hamisnak bizonyult, itt visszatérhettek a diákok az iskolapadokba, de voltak intézmények, ahol elhúzódott az épületek átkutatása.

A fővárosi iskolák címére egy furcsa tartalmú email érkezett. A helyi Blic beszámolója szerint, az üzenetben, amelyet cirill betűkkel írtak, azt írták, hogy az “iskola területén hatalmas mennyiségű robbanóanyagot helyeztek el”.

“Furcsa a nyugalom érzése, mintha egy normális napot várnánk, ugyanaz a rutin, mint minden nap. Utáljuk magunkat, de szeretnénk bántani mindenkit, aki az utunkba kerül. Az érzés, hogy minden körülöttünk csak álom, nem hagy el bennünket. Nem látunk okot arra, hogy valami mást írunk. A végére csak annyit, hogy nem mi vagyunk az elsők és messze nem az utolsók. Autókkal, bombákkal, késekkel ölnek majd, bármivel, ami a kezük ügyébe kerül. Az olyan söpredék, mint amilyenek mi vagyunk, mindent tönkretesz majd maga körül, mert a világ rothadt, minden rohad belülről” - volt olvasható a mailben.