Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az uniós gyógyszerügynökség közölte: vizsgálatok kimutatták, hogy a BioNTech/Pfizer és a Moderna vakcináinak egy további adagja növeli a COVID-19-et okozó vírus elleni antitestek előállításának képességét a legyengült immunrendszerű, köztük a szervátültetett betegeknél. Noha nincs közvetlen bizonyíték arra, hogy az új típusú koronavírus ellen védett embereknél a harmadik oltás képes-e antitesteket termelni, a többletadag várhatóan legalább néhány esetben növeli a fertőzés elleni védelmet - írja az MTI.

Az EMA Humángyógyszer Bizottsága (CHMP) ezek alapján arra a következtetésre jutott, hogy az említett vakcinák újabb, harmadik adagja adható be a súlyosan legyengült immunrendszerrel rendelkezőknek, legalább 28 nappal a második oltás beadása után - közölték.

Az uniós gyógyszerügynökség továbbra is figyelemmel kíséri a koronavírus ellen az Európai Unióban használatra engedélyezett oltóanyagok hatékonyságára vonatkozó vizsgálatok adatait - tették hozzá.

Az amszterdami székhelyű uniós gyógyszerügynökség ez idáig a Pfizer/BioNTech Comirnaty, az AstraZeneca Vaxzevira, a Moderna Spikevax, valamint a Johnson & Johnson vállalatok koronavírus elleni vakcinájának használatát javasolta használatra, amit az Európai Bizottság engedélyezett. Az ügynökség emellett vizsgálja a Szputnyik V-t, a Sanofi vállalat Vidprevtyn nevű oltóanyagát, a CureVac CVnCoV nevű vakcináját, a Sinovac, valamint a Novavax gyógyszergyárak vakcináját.