Az ENSZ élelmiszersegélyezési részlege, a Világélelmezési Program ismertette, hogy 6,6 milliárd dollárnyi támogatással hogyan lehetne megakadályozni, hogy 2022-ben 43 országban 42 millió ember éhezzen. A WFP vezetője, David Beasley a javaslatot bejelentő tweetjében Muskot, a világ messze leggazdagabb emberét szólította fel a cselekvésre - írja a Business Insider.

"Ez az éhínségválság valós, példátlan, és elkerülhető. Elon Musk, világos akciótervet és nyilvános költségvetést kértél. Itt van!" - írta Beasley a milliárdosnak. "Készek vagyunk beszélni veled - és bárki mással -, aki komolyan gondolja, hogy életeket mentsen" - tette hozzá az ENSZ-vezető.

Múlt hónap végén Musk kihívta a Világélelmezési Programot, hogy magyarázzák el, hogy a szervezet miként tudná 6 milliárd dollárból "megoldani a világ éhezését". Azt mondta, ha a szervezet pontosan be tudná mutatni, hogy mire költenék a pénzt, akkor "azonnal eladná a Tesla részvényeit, és megteszi".

Musk kihívása válasz volt egy CNN-interjúra, amelyben Beasley felszólította a milliárdosokat - konkrétan Muskot és az Amazon alapítóját, Jeff Bezost -, hogy adjanak össze együttesen 6 milliárd dollárt az éhhalál által fenyegetett emberek millióinak megmentésére.

 

 

A Világélelmezési Program "Egyszeri felhívás a milliárdosokhoz" címet viselő javaslata egy 3,5 milliárd dolláros egyszeri tétellel számol többek között élelmiszervásárlása és annak szállítására, valamint 2 milliárd dollárt készpénzre és élelmiszer-utalványokra fordítana. A teljes ENSZ-javaslat itt olvasható el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!