Nyugodtan mondhatjuk, hogy a negyedik negyedéves GDP-adatok napja lesz a péntek, 6 darabot közölnek: német, magyar, cseh, lengyel olasz és eurózónás GDP-adat jelenik meg.

A nap a német negyedéves előzetes GDP-adattal indul reggel 8 órakor. Elemzők arra számítanak, hogy negyedév/negyedév alapon a német gazdaság 0,3 százalékkal bővül az előző negyedéves 0,1 százalékos ütem után.

Ezt követi a szintén negyedik negyedéves magyar adat első becslése, amelyet a KSH reggel 9 órakor közöl. Az előző három negyedéves növekedés éves alapon számolva 3,2 százalékos bővülést mutatott, ami piaci konszenzus szerint 2,7 százalékra lassulhatott.

Ezt követi a cseh és a lengyel adat, a negyedik negyedéves előzetes adatok alapján év/év alapon 1,9 illetve 3,1 százalékos növekedést vár a piac.

Olaszországban az előzetes adatok alapján elemzők úgy vélik, a gazdaság stagnált a negyedik negyedévben az előző negyedhez viszonyítva.

Délelőtt 10 órakor jelenik meg az egész eurózónára vontakozó GDP-adat, amely előzetes adatok alapján a negyedik negyedévre 0,2 százalékos bővülést mutathat, az előző negyedévhez hasolóan.

Emellett lesz még egy lengyel inflációs adat, ami elemzői várakozások szerint éves alapon 1,2 százalékos csökkenést fog mutatni januárban a decemberi 1 százalékos mínusz után.

A tengerentúlon egy fontos makroadat lesz - közép-európai idő szerint délután 4-kor -, a Michigan Egyetem által összeállított fogyasztói bizalmi index előzetes, februári adata, amelyre a piac 97,3 pontot vár a januári 98,1 pont után.