Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Donald Trump szombaton egy újságíróknak tartott fogadáson azt mondta, Észak-Korea néhány napja azzal hívta fel az Egyesült Államokat, hogy tárgyalni szeretnének, erre azonban állítása szerint csak akkor kerülhet sor, ha megvalósul az ázsiai országban a nukleáris leszerelés - írja az Index.hu az Independent cikke nyomán.

Azt nem tudni, hogy az amerikai elnök konkrét beszélgetésről, vagy diplomáciai üzenetekről beszélt, ahogy tulajdonképpen azt sem, hogy viccelt-e, vagy Észak-Korea tényleg megkereste Amerikát, az azonban biztos, hogy ez lenne az első ilyen jellegű kísérlet Kim Dzsongun felől, országa ugyanis a februári téli olimpia alatt kihátrált egy potenciális találkozóból a Dél-Koreaában tartózkodó Mike Pence alelnökkel.

Trump egyébként azt is megjegyezte, hogy a Kim Dzsongunnal folytatott közvetlen beszélgetéstől sem zárkózik el, viccesen csak úgy fogalmazott, hogy

megvan a kockázata annak, ha az ember egy őrülttel tárgyal, de ez az ő problémája, nem az enyém.

Persze nem teljesen elképzelhetetlen, hogy észak-koreai részről volt ilyen megkeresés, a téli olimpia ugyanis fontos mérföldkő volt például a két Korea viszonyában. Az ugyanakkor továbbra sem valószínű, hogy Észak-Korea lemond az atomfegyvereiről.

A kép forrása: AFP