Több mint két tucat amerikai és dél-koreai honlap ellen indítottak hackertámadást, köztük a Fehér Ház, a Pentagon, a new york-i tőzsde és a Washington Post ellen - írja a Reuters. A dél-koreai titkosszolgálat Észak-Koreát sejti a támadások mögött.

A támadók leterhelték a szervereket és így állították le a honlapokat. Az amerikai és dél-koreai ügynökségek ellen indított kibertámadások sokkal komolyabbak voltak, a hackertámadás után még napokkal is jelentettek hibákat több kormányzati honlapról.

Észak-Koreában szinte mindenkinek tiltott az internethasználat, de a dél-koreai hírszerzők úgy tudják, a kormányzatnak van egy, erre a feladatra specializált részlege. Mindennap éri támadás a szövetségi hálózatokat, de az azonnali, helyben tett intézkedések minimalizálják általában az okozott károkat - mondta az amerikai nemzetbiztonsági szolgálat szóvivője.

A hírek hatására szerdán több, internetvédelemmel foglalkozó vállalat részvénye zuhant: a koreai Kosdaq tőzsdén az Ahnlab papírok árfolyama 15 százalékot esett és felfüggesztették a részvények kereskedését.