Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eszerint az európaiak túlnyomó többsége helyesli, hogy az EU töretlenül támogatja Ukrajnát és az ukrán népet: 93 százalékuk egyetért azzal, hogy az Unió humanitárius segítséget kell nyújtani a háború érintettjeinek, és 88 százalékuk kedvezően ítéli meg, hogy az EU befogadja a háború elől menekülőket.

A felmérésben részt vevő polgárok 80 százaléka helyesli az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatást, és 66 százalékuk egyetért azzal, hogy Ukrajna számára biztosítani kell az uniós csatlakozás lehetőségét, amikor erre az ország készen áll.

A válaszadók 71 százaléka szerint Ukrajna az európai család része, és 89 százalékuk együttérez az ukránokkal.

Az európaiak többsége úgy véli, hogy az EU a háború kitörése óta szolidaritást tanúsított (79 százalék), és egységesen (63 százalék) és gyorsan (58 százalék) reagált.

Az Ukrajna elleni támadást követően Oroszországgal szemben bevezetett szankciók támogatottsága is nagyon magas. A megkérdezettek 80 százaléka jó döntésnek tartja az Oroszországgal szemben hozott gazdasági szankciókat, és 79 százalékuk helyesli az orosz oligarchák elleni szankciókat.

A válaszadók 67 százaléka egyetért azzal, hogy az EU katonai felszerelések beszerzését és Ukrajnába történő szállítását finanszírozza, és 75 százalékuk úgy ítéli meg, hogy fokozottabb katonai együttműködésre van szükség az EU-n belül - derül ki az Eurobarometer felméréséből.