Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Josep Borrell az EU-s külpolitikáért felelős főképviselő szerint az éghajlatváltozás következtében drámai változások zajlanak e területen, nő a geopolitikai jelentősége, és egyre több szereplő lát új stratégiai és gazdasági lehetőségeket a régióban.

Az Európai Uniónak teljes mértékben készen kell állnia az új fejlemények hatékony kezelésére az uniós érdekekkel és értékekkel összhangban - jelentette ki Borrell.

Az EU-nak vezető szerepet kell vállalnia a térségben, világos és koherens politikával, amely képes megküzdeni az elkövetkezendő évek kihívásaival - mondta Virginijus Sinkevicius, a környezetpolitikáért felelős uniós biztos.

A hétfőn megnyitott nyilvános konzultációban 2020. november 6-ig lehet részt venni.

A 2008-ban induló uniós sarkvidék politika céljai a térség és lakosságának védelme, az ott fellelhető erőforrások fenntartható használatának ösztönzése, és a hozzájárulás a hatékonyabb északi-sarkvidéki többoldalú kormányzáshoz.

A jelenleg hatályos uniós politika három prioritás köré szerveződik: az éghajlatváltozás kezelése és a sarkvidéki környezet megőrzése; fenntartható fejlődés az Északi-sarkvidéken és környékén; valamint nemzetközi együttműködés az Északi-sarkvidékkel kapcsolatos kérdésekben.