Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tájékoztatás az Európai Unió idén kezdődött hétéves költségvetési időszaka alatt 9,88 milliárd euróból gazdálkodó uniós Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap megerősíti a közös migrációs politikát, a tagállami igényekkel összhangban álló legális bevándorlási politikát határoz meg, támogatja az unión kívüli országból származó bevándorlók integrációját, és hozzájárul az illegális migráció elleni fellépéshez.

Az Európai Parlament kérésére az alap forrásai annak elősegítésére is felhasználhatók lesznek, hogy a tagállamok igazságosabban osszák el egymás között a menekültek és menedékkérők ellátásának feladatát.

Az uniós Integrált Határigazgatási Alap, amelynek hétéves költségvetése 6,24 milliárd euró, az unió külső határainak megerősítését segíti és biztosítja az alapvető jogok tiszteletben tartását. Az alap a közös, harmonizált vízumpolitikához is hozzájárul, továbbá védelmet nyújt az Európába érkező rászorultak, elsősorban egyedül utazó gyerekek számára.

A két uniós alap költségvetéséről szóló jogszabály visszamenőleges hatállyal, 2021. január elsejével lép életbe.

Tájékoztatás

 A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja részeként valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.